Gebitsverzorging

PrevDent

Cariës is wereldwijd volksziekte nummer één. Wetenschappers stelden vast dat circa 35% van alle hart- en vaatziekten en 30% van alle miskramen hun oorsprong vinden in slechte tand- en mondverzorging. En niet te vergeten; een goed verzorgd gebit geeft zelfvertrouwen. Redenen genoeg om een uitstekende tand- en mondverzorging na te streven! PrevDent International BV ontwikkelde een Nederlands merk van tand- en mondverzorgingsproducten van zeer hoge kwaliteit.

 

PrevDent tandpasta - €14,95

Wilt u wittere tanden? Heeft U gevoelige tanden? Dan is gebruik van PD Tandpasta dé methode om wittere én minder gevoelige tanden te krijgen!

andglazuur bestaat voor 97% uit het mineraal Hydroxyapatiet. Door tanderosie, abrasie en dagelijkse slijtage kan tandglazuur microscopisch kleine beschadigingen gaan vertonen. In deze beschadigingen kunnen bacteriën zich makkelijker nestelen. Hierdoor ontstaan cariës en tandgevoeligheid. PD Toothpaste bevat de unieke combinatie van nano-Hydroxyapatiet en Xylitol. 

De nano-Hydroxyapatiet deeltjes zijn gelijk aan het mineraal waaruit dentine en glazuur is opgebouwd. De in PD Toothpaste opgenomen nano-hydroxyapatiet deeltjes hechten zich aan het tandglazuur en blootliggende dentine en vullen de tubulies. Hierdoor vindt onder andere herstel van glazuur plaats, vermindert tandgevoeligheid en ontstaat een gladder en zichtbaar witter tandoppervlak.

Xylitol wordt bij consumptie nauwelijks omgezet in zuur en is daardoor minder schadelijk voor het gebit dan suiker of andere zoetstoffen zoals sorbitol. De voor tandbederf verantwoordelijke bacterie Streptococcus mutans kan Xylitol niet verteren en sterft daardoor af. Bovendien bemoeilijkt Xylitol dat bacteriën zich als tandplak aan het tandglazuur hechten

 

 

PrevDent mondwater - €12,95 

PrevDent Daily Mouthwash zorgt door toevoeging van onder andere Xylitol en Glycerine voor extra bescherming tegen tandbederf. Dagelijks gebruik in combinatie met de PD Tandpasta zorgt voor een effectieve bestrijding van de bacteriën die doorgaans gaatjes en plak veroorzaken. De PD Daily Mouthwash is alcoholvrij en zorgt door de mintsmaak voor een frisse adem.

 

 

 

 

 

DeSensiDent - €29,95

DeSensident is ontwikkeld om tand gevoeligheid ontstaan door kou, warmte, zoet en zuur te voorkomen. DeSensiDent bestaat uit twee componenten. Wanneer deze naast elkaar worden  gebruik, reduceert  het gevoeligheid voor een langere periode. Het eerste component is de tooth serum. Het is aan te bevelen deze twee keer per dag te gebruiken. Deze tooth serum vervangt uw huidige gebruikte tandpasta. Het tweede component is de DeSensiDent nHap spons, u gebruikt deze 1x per week, te beginnen bij de start van de behandeling.

Hoe helpt DeSensiDent gevoeligheid te voorkomen?

Tandgevoeligheid wordt veroorzaakt door beschadigd tandglazuur en optrekkend tandvlees. Dit heeft als gevolg vergrote tandkanaaltjes. Deze kanaaltjes geeft vloeistof de ruimte om vrijelijk te bewegen, met als gevolg irritatie aan de zenuwen. Dit signaal wordt doorgegeven aan de hersenen en wordt als pijn ervaren. DeSensiDent bevat de gepatenteerde nano-Hydroxyapatitie (nHaP) formule. Deze formule remineraliseert de vergrote kanaaltjes en repareert het beschadigde tandglazuur. Het resultaat van de remineralisatie is gerepareerd tandglazuur door de kanaaltjes op te vullen met nano-Hydroxyapatitie en dit effect heft de tandgevoeligheid op.

 

 

PrevDent Tooth Gloss - €7,95

PrevDent Tooth Gloss is dé make-up voor het gebit. Brengt een transparante laag aan op het gebit, waardoor het licht beter reflecteert. De unieke samenstelling van de Toothgloss geeft het gebit een glanzende uitstraling en draagt bij in de preventie tegen invloeden van schadelijke bacteriën.